Hidroizolație beci – folosește materialele de la Fantech pentru eficiență maximă

Atunci când vine vorba de hidroizolație beci trebuie să utilizăm materiale de calitate pentru o eficiență maximă. Fantech este o firmă distribuitoare de produse premium, care te vor ajuta să ai o casă eficientă din toate punctele de vedere. Nimeni nu dorește să aibă de-a face cu infiltrații de apă, care cauzează mucegai și igrasie, întrucât costurile de reparație vor fi destul de mari. Astfel, Fantech îți pune la dispoziție materiale de calitate pe care să le folosești de la începutul construcției casei tale, pentru a nu avea probleme pe viitor, destul de costisitoare.
Hidroizolația fundației reprezintă o prioritate, atunci când ne hotărâm să ne construim propria locuință. Dacă baza casei nu beneficiază de o hidroizolație corespunzătoare, atunci apa se va infiltra cu ușurință, provocând apariția igrasiei și a mucegaiului. De asemenea, efectele infiltrației apei nu pot fi oprite, ci doar atenuate. În continuarea articolului, vom vorbi despre importanța hidroizolației beciului, precum și materialele necesare în acest proces elementar.

Hidroizolație beci – importanță


O hidroizolație beci este esențială pentru orice casă, iar aceasta trebuie realizată de la începutul construirii casei. Beciul este o parte importantă din casă. Nu toate locuințele beneficiază de unul, însă dacă ești printre cei care au un beci sau un subsol citește cu atenție acest articol pentru a afla mai multe despre importanța hidroizolației acestui spațiu, precum și multe alte lucruri esențiale.
Beciul sau subsolul reprezintă un spațiu de depozitare, o anexă unde locuitorii casei sau al unui complex pot să-și depoziteze diverse obiecte. Beciul poate avea diferite utilizări, de la depozitarea vinului, până la păstrarea borcanelor cu zarzavaturi, etc. Temperaturile scăzute din acel spațiu permit o bună conservare a alimentelor de consum. De asemenea, subsolul poate fi transformat și într-un spațiu de locuit, unde să amenajezi un spațiu intim, de relaxare. Dacă vrei să folosești pivinița ca și spațiu de locuit este recomandat să construiești acea încăpere înspre est sau nord-est. Astfel, beciul va beneficia de soare și va fi încălzit corespunzător. Însă, dacă vrei să folosești beciul ca și spațiu de depozitare a alimentelor ete recomandată amplasarea acestuia în direcția nordulu. Astfel, se va păstra o temperatură scăzută, constantă tot timpul anului, fiind ideală pentru păstrarea alimentelor și a vinurilor.

Hidroizolația beciului este esențială, pentru a nu permite infiltrarea apei în fundația casei și afectarea pereților sau a podelei. Acest proces este prioritar, mai ales că, atunci când plouă toată apa se va acumula în strânge în beci. Astfel, hidroizolația beciului este importantă pentru a împiedica:

• Infiltrarea în interior a apei și apariția igrasiei și a mucegaiului
• Posibilitatea distrugerii structurii pereților și podelei
• Crearea diferențelor mari de umiditate în aerul din interiorul beciului față de mediul exterior
• Afectarea obiectelor depozitate în beci
• Fermentarea sau alterarea băuturilor depozitate în beci
• Afectarea rezistenței fundației casei
• Deteriorarea sistemului electric
• Posibilitatea transferului de umezeală spre plafonul care acoperă beciul
• Aspectul umidității excesive, care se transmite în aerul înconjurător prin gurile de aerisire ale beciului

Procesul de hidroizolație beci nu trebuie omis atunci când punem fundațiile unei construcții, pentru a preîntâmpina diversele probleme apărute din cauza lipsei acestei hidroizolații.
Prin hidroizolația acestui spațiu se va crea un loc perfect pentru depozitarea pe termen lung a băuturilor alcoolice sau a alimentelor de consum. De asemenea, se va produce un spațiu tampon între sol și pardoseala încăperilor de deasupra beciului. Mai mult de atât, beciul poate fi un loc ideal pentru adăpostirea în caz de evenimente meteorologice dezastruoase.

Hidroizolație beci – cum se realizează


Hidroizolația beciului presupune anumiți pași, care trebuie respectați întocmai, pentru a nu apărea probleme pe viitor.
Procesul de hidroizolație a beciului începe încă din stadiul de construcție, când se are în vedere și metoda de construcție. La construirea beciului se folosește un strat de pietriș, granulație mărgăritar, un strat de beton de utilizare, peste care se aplică amorsa, după care urmează cele două straturi de membrană hidroizolatoare.
Gerband 609 este folosită pentru etanșarea îmbinărilor împotriva aburului de apă, aer și ploaie torențială în lucrările de construcții ale fațadelor și ferestrelor. Banda butilică cu polietilenă este recomandată pentru etanşarea suprafeţelor verticale si orizontale ca de ex. pereţi de beci împotriva apei freatice din podea. În plus, banda adezivă butilică este rezistentă la temperaturi joase și nu este necesară o fixare mecanică adițională. Produsul se folosește pe partea structurală caldă, adică aplicații interioare.

Hidroizolație beci – alege materialele Fantech pentru cele mai bune rezultate


Atunci când vine vorba de hidroizolație beci, Fantech vine în ajutorul vostru cu cele mai bune materiale, calitatea lor fiind recunoscută de toți clienții noștri. De asemenea, garantează calitatea tuturor produselor. Vă putem ajuta să găsiți produsul ideal pentru necesitățile dumneavoastră, oferindu-vă consultanță de specialitate în funcție de modul și locul de aplicare. Consultanții noștri vă pot oferi sfaturile necesare pentru a putea obține beneficii maxime de la produsele achiziționate.

COMANDĂ PRIN FORMULAR

Vă rugăm completați câmpurile obligatorii!
Vă rugăm completați câmpurile obligatorii!
Vă rugăm completați câmpurile obligatorii!
Vă rugăm completați câmpurile obligatorii!
Logo-FanTech.png
Furnizăm produse profesionale pentru
etanşareizolaremascare şi protecţie.
© 2024, FANTECH

Search