Avantajele etanșeizării
O casă trebuie să fie etanșă la aer pentru a proteja clădirea. Etanșeitatea la aer se referă la eliminarea curenților de aer de pe partea exterioară a clădirii. Casele pasive sunt caracterizate printr-un confort termic ridicat; acest lucru înseamnă temperaturi confortabile și constante în întreaga clădire, fără curenți de aer neplăcuți, fără riscul de apariție a condensului sau a igrasiei.
Creșterea temperaturii aerului din interiorului camerei unei clădiri se datorează acoperișurilor bine izolate prin care se economisește multă energie termică prețioasă. Izolarea înseamnă nu numai protecție termică pe timpul iernii, dar împiedică și supraîncălzirea pe timpul lunilor de vară a camerelor aflate la mansardă.
Prin zonele neetanșate ale suprapunerilor foliilor, aerul sau vântul se poate infiltra în stratul de protecție termică; iar acest lucru înseamnă că lasă căldura să scape în loc să o menţină în interior.
Prin folosirea corectă a benzilor de etanșeizare se diminuează considerabil costurile cu încălzirea și răcirea casei aducând următoarele beneficii:
Economisește
Menține
Previne
Protejează
Protejează
Izolează
Etanșeitatea unei construcții se poate asigura prin:
- Suprapunerea și lipirea în paralel a marginilor membranelor barieră anti-vapori cu benzile adezive potrivite
- Izolarea tuturor racordărilor straturilor ermetice; de exemplu la ferestrele din zona acoperișului cu barieră anti-vapori specială cu șorț
- Izolarea tuturor pătrunderilor; de exemplu antene, cabluri, ventilări
- Izolații hidrofuge în zona acoperișului cu benzi simplu şi dublu-adezive din cauciuc butilic.
- Reparații și izolări împotriva umezelii în zona interioară şi exterioară cu benzi adezive, hidrofuge din aluminiu