Izolație acoperiș – avantajele utilizării produselor Fantech

O izolație acoperiș este esențială pentru a beneficia de confort termic pe tot parcursul anului. De asemenea, costurile de la facturi vor fi moderate, precum și cele de la întreținere. Produsele de la Fantech te ajută să ai o izolație a casei eficientă, întrucât acoperișul și izolarea acestuia este o parte esențială a oricărei construcții. De asemenea, știați că printr-un pod, care nu este izolat corespunzător au loc pierderi de energie și căldură? Aceste pierderi sunt cauzate de mișcarea aerului în și din clădiri. Specialiștii din domeniu numesc acest fenomen efectul de coș de fum, reprezentând diferența de densitate dintre aerul din interior și cel din exterior, ceea ce provoacă mișcarea aerului. iarna, când sunt puse în funcțiune sistemele de încălzire, aerul de interior devine cald și uscat, astfel că are o densitate mai mică decât cel de afară. În momentul în care în clădire pătrunde aerul rece din exterior, care este mai dens, aerul cald din interior este împins în partea de sus a clădirii. Astfel, în cazul în care izolația acoperișului nu este realizată, căldura se va pierde foarte ușor, într-un timp scurt. De aceea, este importanta izolația acoperișului. În continuare, vă vom prezenta care sunt materialele necesare la izolarea acoperișului și de ce produsele Fantech reprezintă soluția problemelor dumneavoastră.

Izolație acoperiș – materiale necesare


Pentru o izolație acoperiș sunt necesare cele mai eficiente, rezistente și durabile materiale pentru a fi asigurat confortul termic pe tot parcursul anului. Pentru izolație aveți nevoie de:
• Membrană de aerisire
• Vată minerală de sticlă sau vată minerală bazaltică
Barieră de vapori

Folia barieră de vapori Gerband SD Control asigură o uscare bună şi sigură a construcţiei imediat după instalare. În timpul iernii previne în mod fiabil difuzarea umidității interioare în construcția acoperișului și a pereților, elementele din lemn sunt protejate. Iar în timpul verii permite fuziunea din spate a izolației, precum și a construcției pereților și a acoperișului.
• Profile metalice
• Autofiletantă
• Șuruburi autofiletante
• Benzi de etanșare

Banda ermetică de etanşare Gerband 586 Hermetic este pliabilă și elastică și este realizată din folie de polietilenă. Adezivul poli-acrilic este ideal pentru lipirea etanşă a membranelor acoperișului.

Banda buretoasă adezivă din PE este recomandată pentru etanșarea și îmbinarea diferitelor sisteme atât la interior cât şi la exterior. Astfel, clădirea dumneavoastră va fi protejată de umiditate și veți putea beneficia și de izolare fonică ridicată. Acest tip de bandă este este uşor de utilizat, foarte rezistentă la UV, îmbătrânire și apă. Este soluția perfectă pentru etanșarea pereților despărțitori la îmbinările dintre podea, pereți și tavan, dintre sipcă verticală şi membrane de acoperiş, precum și pentru montaj, fixare și asamblarea panourilor sau plăcilor ușoare sau a materialelor uzuale (aluminiu, sticlă, materiale plastice).
• Plăci de gips-carton

De asemenea, și izolarea mansardei este prioritară, pentru a nu avea pierderi de căldură semnificative și cheltuieli substanțiale la facturi. În cazul în care nu este realizată o izolație a acoperișului, atunci vor pătrunde infiltrații de apă atunci când plouă sau se topește zăpada de pe acoperiș, provocând apariția igrasiei și mucegaiului.

Fantech vă pune la dispoziție produse de calitate, care vor asigura o izolație a acoperișului eficientă.

Banda autoadezivă expandabilă Illbruck TP300 impregnată cu un adeziv poli-acrilic ignifug, este destinată pentru etanșarea impermeabilă a îmbinărilor, izolarea și umplerea rosturilor la acoperiș (dolii), a joncțiunilor în construcții. În contact cu aerul expandează, se extinde de 4-5 ori în raport cu grosimea inițială și umple spațiile inegale. Banda autoadezivă nu conține substanțe chimice periculoase și funcționează ca o spumă specială de suport pentru îmbinări, oferind o etanșare secundară împotriva intemperiilor într-o îmbinare rezistentă la intemperii. Este potrivit pentru utilizare în diferite tipuri de îmbinări (de exemplu, zidărie și componente prefabricate ușoare și grele).

De ce este importantă izolația acoperișului?


Chiar dacă nu toată lumea apelează la izolație acoperiș, acest proces este important din mai multe motive. Această etapă va asigura condiții de trai favorabile pentru toți membrii casei. Iată care sunt avantajele izolației acoperișului:
• Reducerea pierderilor de căldură din clădire prin acoperiș
• Păstrarea integrității pereților, pardoselilor și finisajelor acestora
• Asigurarea unei temperaturi constante și confortabile pe tot parcurul anului
• Scăderea costurilor la încălzire
• Se realizează izolația fonică
• Protecție împotriva mucegaiului și igrasiei
• Este exclusă posibilitatea de deteriorare a structurii casei prin umezeala acumulată
• Este asigurată sănătatea locatarilor din clădire față de orice germeni sau spori de mucegai

Izolație acoperiș – factori de care trebuie să ții cont


Atunci când se realizează izolația la acoperiș, trebuie să ții cont de anumite aspecte precum:
Rezistența la apă – acoperișul este supus factorilor meteorologici, ploaie, ninsoare, grindină. De aceea este necesară o izolare eficientă. De asemenea, acoperișurile trebuie să aibă jgheaburi și burlane pentru a drena toată cantitatea de apă în mod corespunzător.
Etanșeitate+rezistență la vânt – etașeitatea acoperișului contribuie la limitarea posibilelor pierderi de energie. De asemenea, acoperișul trebuie să aibă și o bună izolare împotriva vântului. Pierderile de căldură pot avea loc și printr-un loc mic, mai ales prin gurile de aerisire.
Permiterea trecerii vaporilor – o izolație corespunzătoare a acoperișurilor trebuie să fie impermeabilă pentru apă și vânt, dar să permită trecerea vaporilor. Umezeala acumulată la nivelul izolației trebueie să aibă pe unde să iasă și să se vaporizeze, pentru a nu apărea mucegaiul.

Izolație acoperiș cu produsele de la Fantech


Produsele de la Fantech sunt materiale de calitate, care îți vor asigura o izolație a acoperișului de calitate. Vă putem ajuta să găsiți produsul ideal pentru necesitățile dumneavoastră, oferindu-vă consultanță de specialitate în funcție de modul și locul de aplicare. Consultanții noștri vă pot oferi sfaturile necesare pentru a putea obține beneficii maxime de la produsele achiziționate.

COMANDĂ PRIN FORMULAR

Vă rugăm completați câmpurile obligatorii!
Vă rugăm completați câmpurile obligatorii!
Vă rugăm completați câmpurile obligatorii!
Vă rugăm completați câmpurile obligatorii!
Logo-FanTech.png
Furnizăm produse profesionale pentru
etanşareizolaremascare şi protecţie.
© 2024, FANTECH

Search